KARIN

Hi!
Mijn naam is Karin Bouman.

Gediplomeerd coach en trainer, maar daarnaast ook ervaringsdeskundige.

 

Als klant geef jij mij een kijkje in jouw leven. Hierbij geef ik jou een kijkje in dat van mij.

 

De laatste jaren kan ik omschrijven als “een uitdaging”. Het begon met een aantal stressvolle gebeurtenissen. Zo stressvol dat ik klachten begon te ontwikkelen gerelateerd aan die van een burn-out. Ik kwam een aantal weken thuis te zitten, maar met de juiste hulp heb ik langdurige uitval (van werk) gelukkig kunnen voorkomen.

 

De grootste uitdaging kreeg ik in november 2017. Om heel precies te zijn op 9 november. Met dik gedrukte letters staat deze dag in mijn geheugen gegrift. De oncologisch verpleegkundige keek over de rand van haar bril en zei: “Dit ziet er niet goed uit mevrouw Bouman”. Borstkanker; mijn wereld stond op z’n kop.

 

Natuurlijk kan ik je vertellen wat deze ziekte me allemaal heeft gekost. Interessanter is het om je te vertellen wat deze periode me heeft opgeleverd. Mijn ziekte heeft me namelijk ontzettend veel inzichten gegeven. Ik kreeg het besef dat het leven niet vanzelfsprekend is. Ik dacht dat ik dat wist, maar toen mijn leven aan een zijden draadje hing besefte ik me dit pas echt.

 

Door in gesprek te gaan met een coach, heb ik het lef gehad in de spiegel te kijken. En hoe mooi is het dat ik nu de spiegel kan zijn voor anderen.

 

Ik begon me steeds meer dankbaar te voelen. Dankbaar voor onder andere het leven, maar ook voor de mensen om me heen. Daarnaast heb ik geleerd liever te zijn voor mezelf.

 

Het woord ‘moeten’ wordt steeds vaker ‘mogen’. En ik leef mijn eigen leven, zonder dat ik me nog laat beïnvloeden door een ander. Ik durf mijn dromen na te jagen. Waarvan het opstarten van mijn eigen coaching & trainingsbureau er één is. Maar het aller belangrijkste: Ik straal! Ik sta positiever in het leven en geniet. En ondanks dat mijn energie lager ligt dan voordat ik ziek werd, ik voel deze energie stromen. Ik word wakker met een glimlach op mijn gezicht – mits dat niet vóór zessen is – en ik zit echt lekker in mijn vel. Precies wat ik jou ook gun!